Veien tilbakeVeien tilbake: 4 poeng tapt

Straffer er bambus. Det sies at dem som har trent mest vinner de konkurransene. Det er neppe langt fra sannheten uten at jeg derved sier Vålerenga er dårlig trente, tvert imot. Lørdag var det én straffe som skilte lagene, og de gule fra nowhere satte denne ene mer enn oss. De hadde sågar en til gode på oss også når vi ikke satte vår 4.

Les mer...

Veien tilbake: Til seters, til seters

Vi har sneket oss seks kamper inn i sesongen, og vi har fått de første indikasjonene på hvordan vi ligger an, men den store testen kommer lørdag da Storhamar kommer på besøk til Furuset Forum. Dette vil gi oss en pekepinn om hvordan turen til Gjøvik kan bli.

Les mer...

Veien tilbake: Vi reiser hatten og bøyer oss i kjerringa, Gjøvik neste

Vi hadde et dårlig utgangspunkt etter å ha tapt 3-0 i Askerhallen sist lørdag. Sparta slo Stjernen i sin serieåpning i Stjernehallen og hadde go’følelsen å surfe på, det og drøyt 1900 tilskuere i ryggen. Det var ikke nok, alle tre poengene ble med hjem til Oslo Øst. Og så skal vi til Gjøvik igjen.

Les mer...

Veien tilbake: Og vi er (snart) i gang

Det er ikke mange timene til pucken droppes for vår del for første gang i Get-ligaen 2019/20. Vi er tittelforsvarere hva serien angår, men klarer Vålerenga gjenta bedriften?

Les mer...

Veien tilbake: Exit Martin Laumann Ylven

Jeg har lukta lunta, men allikevel slo det ned som en liten bombe; Martin legger skøytene på hylla. Den siste sesongen spesielt ble det mye alternativ trening på grunn av skader, og nå var det altså nok. Motivasjonen sviktet.

Les mer...

Veien tilbake: Og vi fortsetter mot verdensherredømme

Vi vant altså mot regjerende norgesmester Frisk Asker hjemme i ungdomshallen på Jordal. Tar vi da en Sparta-logikk er vi norgesmestere i august. Sånn tenker de i Sarpsborg. Supporterne altså. For all del, det er bra å være sterk i troen, det så vi sist sesong. Og det er greit å kaste all realisme over rekka.

Les mer...

Veien tilbake: Verdensnyhet om Vålerenga Ishockey

Det har være en lang sommer. Hver sommer er det en lang sommer, men nå er endelig tiden inne for å hylle isen igjen. I dag skal jeg ta tak i en stor nyhet, Vålerenga Ishockey får sin egen podcast, og jeg skal gi dere et par hint om hva dere kan forvente der å finne i den.

Les mer...

Veien tilbake: Keep calm and carry on

Mange har sikkert sett akkurat den setningen på ymse klenodier fra balløya. Well, om enn ikke like dramatisk som opphavet gjelder det i høyeste grad for sfæren rundt Vålerenga. Jeg skal ikke påstå at panikken brer seg, men tilsynelatende brer panikken seg…

Les mer...

Veien tilbake: Lagbyggingen fortsetter

«Småfrosten brer seg og nå er det kaldt» starter en kjent Vålerenga-låt fra cupfinalen i 2002. Ser man på kalenderen så er jo det riv ruskende galskap (men det har snødd i mai i år!), men så lenge lagbyggingen pågår er det litt sånn feeling av høst her i gården, og ventetida blir litt kortere.

Les mer...

Veien tilbake: En æra er over - Brede legger opp

Tirsdag kom nyheten om at «den siste bohem», Brede Csiszar legger opp. Det er, unnskyld språkbruken, jævla trist. Så trist at jeg måtte ta en time-out før jeg satte meg ned for å skrive denne lille «nekrologen».

Les mer...

Veien tilbake: En blir – en annen flyr

Det er den tida på året. Da folk forsvinner, da folk blir og da folk kommer. Silly season er over oss med full kraft, og de første nyhetene har allerede landet. Sist gang meldte vi om kolossen Villiam Strøm som signerte for fire nye år, denne gang er det to andre figurer det handler om.

Les mer...

Veien tilbake: Sudden death, men Vålerenga er ikke død

Det er noen dager siden vi snublet rett ut av sluttspillet, og den verste skuffelsen har begynt å legge seg. Det er på tide å få huet ut av ræva, være glad for sesongen og se frem mot en ny.

Les mer...

Veien tilbake: Det er nå samholdet settes på prøve

Onsdag røk vi på et av de pinligste tapene i moderne historie. Frisk Asker raserte oss 7-1 i pengebingen Asker, alt gikk galt. Nå må vi vinne hjemme fredag, og spørsmålet er hvordan vi går løs på den oppgaven…

Les mer...

Veien tilbake: Semifinalene skal i gang, Frisk Asker er motstander

De av oss som fulgte Lillehammer – Frisk Asker på TV 2 Sport something fikk rett etter kampslutt høre Shampos fløyelsmyke røst uttale blant annet «Frisk». Og dermed var det klart det de fleste antok, Vålerenga ville velge vinneren av Lillehammer - Frisk Asker, ikke Stavanger Oilers.

Les mer...

Veien tilbake: Kvartfinalene er bygones, nå venter vi i spenning

Som kjent satte Vålerenga den berømte spikeren i kista til Manglerud Star sist fredag. 6-2 på tavla, 4-1 i kamper, og vips var det sommerferie for Manglerud Star.

Les mer...

Veien tilbake: Planen om verdensherredømme lever

Nei da, seriegullet er ikke glemt, noe bildet under artikkelen viser. Gleden står å lese i ansiktene til gutta. Men mens serien vi vant hårfint handlet om å være best over tid så handler Norgesmesterskapet om å være best når det gjelder. Sånn enkelt sagt. Og allerede i norgesmesterskapet har vi opplev både glede og sorg allerede etter tre kamper, og akkurat i sorgen er sånne bilder gode å ha.

Les mer...

Veien tilbake: Tallene er 30 og 61

Tallet 30 har vel de fleste fått med seg nå. Søndag sikret vi det 30. seriemesterskapet for A-laget da vi slo Stjernen 5-2 i Stjernehallen. Stjernen er en av to mulige motstandere i kvartfinalene, den andre er Manglerud Star. Men hva er det jeg rører med 61 for oppi gleden?

Les mer...

Veien tilbake: Kampen om seriegullet

Det er ingen grunn til å bli cocky enda. Med overtidstap for Storhamar torsdag måtte jeg ta en tettere kikk på hvisomatte dersomatte. Rett og slett hvordan de ulike scenarioer kan utspille seg, og gi oss – eller ikke gi oss – seriegullet.

Les mer...

Veien tilbake: Det store keeperløftet

Vinteren har sitt frosne grep om Oslo, men i Vålerenga er det lunt – først og fremst på grunn av plassen på tabellen, men også fordi det oppstår små artige hendelser og historier i hverdagen nesten ut av seg selv.

Les mer...

Veien tilbake: Intet nytt er godt nytt

Det er pause i Get-ligaen, for Vålerengas del seks dager til. Pause betyr til en viss grad pause i informasjonsflyten også, men et par lyspunkter er det. Det er snappet opp. Det handler om «Camp Roy» og at Rasmus Ahlholm blir.

Les mer...

Veien tilbake: Hva er fortjent

Det er noe mektig deilig å ta pause i Get-ligaen på toppen av tabellen med ni poeng ned til Storhamar og Stavanger Oilers. Vakkert er det. Men alt er ikke like vakkert, og i dag vil jeg ta opp et vanskelig tema, publikum.

Les mer...

Veien tilbake: Ti år med tørke er nok

Våren 2019 er det hysteriske ti år siden vi forrige gang vant Norgesmesterskapet, at vi vant «bøtta», altså Kongepokalen. Det er hysterisk, fordi det har ikke skjedd før i Vålerengas historie siden vi begynte å hamstre «bøtter» i 1960. Ni år er det lengste før dette strekket. Dette er horribelt.

Les mer...

Veien tilbake: Våre unge krigere

Mange er ikke klar over det, men Vålerenga har altså et rekruttlag, U21-laget. Det tilhører den samme klubben som Vålerengas A-lag.

Les mer...

Veien tilbake: Øvelse gjør mester

Trening gir resultater, og øvelse gjør mester. Selvsagt gjør det det tenker du kanskje nå, men det er vel ikke så enkelt. La oss kikke litt nærmere på dette.

Les mer...

Veien tilbake: Det er nå det gjelder

Mange ler av serien, Get-ligaen. Det er gått sport i å gjøre narr av den. Mange sier at den ikke er viktig, at det er 48 treningskamper på vei til sluttspillet. Spør man spillerne er svaret noe ganske annet.

Les mer...