[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Vålerenga "Kings"
 
Av: Geir Bergerud

Så er det klart, vi skal spille ball (i hatt) med de store gutta. Vi får være med å leke i den store BLNO sandkassa i 2 sesonger fremover. DVS, hvis vi klarer å formalisere sammarbeidet med Ammerud/Oslo Kings da.


BLNO:
Liganemda vurderte lagene utifra følgende kriterier
- Sportslig nivå og utvikling
- Strategisk plan
- Økonomi
- Organisasjon
- Rekruttering
- Arrangement
- Profilering/media
- Nærmiljø/samfunnsengasjement

Basert på disse kriterier ble verken Oslo Kings eller Vålerenga Basket hver for seg vurdert som sterke nok til deltakelse i BLNO.
- Det har vært en krevende prosess å komme frem til de lagene som nå er godkjent for spill i BLNO. Det er spesielt områdene økonomi og organisasjon som har vært de mest utfordrende områdene for mange av klubbene, sier Liganemndens leder Per Tøien i en kommentar.

- Vi i BLNO er spente på å få to nye lag med i ligaen fra høsten av. Det er en stor glede å ønske Vålerenga "Kings" og Frøya Ambassadors velkommen i BLNO. Begge de to organisasjonene har nå en stor oppgave i forhold til å vise seg den tilliten verdig som er utvist fra Liganemnden sin side, sier Åge Damsgaard, daglig leder i BLNO.

At Oslo Kings ikke fikk fornyet lisens skyldtes vistnok at de ikke hadde bra nok økonomi. Vålerenga Basket hadde vistnok ikke bra nok organisasjon.

Jeg tror det hele er BLNO's måte å sørge for at det ikke blir noe krøll i samarbeidet, slik at en av klubbene kan trekke seg fra det. Lagene har også frist på seg til 15. Mai med å formalisere sammarbeidet.

I og med at ingen av klubbene kan trekke seg fra dette (og få BLNO spill), regner jeg med at de rette papirene underskrives i god tid før dette.


Hva skjer så fremover ??
Mens lagene snakket om sammarbeid signerte Vålerenga Manne Palmqvist som trener. Oslo Kings har Robert Holm under kontrakt.

Valget av trener blir i stor grad også valg av filosofi.
Robert Holm er av den gamle amerikanske skolen. Han satser på de etablerte og roterer med få spillere i kamp. En slik trenerfilosofi er neppe egnet til å trekke hovedstadens mest talentfulle ungdommer til Vålerenga Kings.

Manne Palmqvist på sin side står for talentutvikling og satsing på unge spillere, og jobben han har gjort hjemme i Sverige er udiskutabelt solid. Hans rykte og meritter som talentutvikler taler til svenskens fordel. På den annen side har han ikke hatt hovedansvaret for et elitelag tidligere.

Robert Holm er vistnok i kontakt med Harstad Vikings om å trene dem neste sesong, han har også uttalt at han ikke ønsker å stå i veien for et evnt sammarbeid.
Regner derfor med at Vålerenga "Kings" blir trent av Manne Palmquist.

Når det gjelder spillersiden er ingenting klart enda. Regner med at alt blir avklart i løpet av sommeren.


Publisert Onsdag 17. April 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen