[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Hva er Tifo?
 
Ordet Tifo har sin opprinnelse i Italia der de mest engasjerte supporterne går under betegnelsen tifosi. Ordet Tifo blir nå brukt av supportere i de fleste europeiske land og har blitt en fellesbetegnelse for de tribunearrangementene supporterne arrangerer. I Norge har vi blant annet sett papirark som danner et "mosaikk" mønster på tribunen, hjemmelagede flagg og bannere, ballonger, røyk og bluss (de to siste er forbudt å bruke på norske tribuner av NFF).

Alt som går under betegnelsen tifo er med på å gi spillerne beskjed om at supporterne er der for klubben og at spillene blir satt pris på. Disse tribunearrangementene er også blitt en ny måte for supporterklubbene å konkurrere seg imellom og er med på å rette fokus bort fra "oppgjør" utenfor banen og heller bruke krefter på å "skape" noe på selve tribunen som man kan være stolt av.

Legger vi sammen tilskuernes supporterutstyr i klubbens farger, tifoarrangementene før avspark, bannere, flagg og til slutt det aller viktigste, nemlig den verbale støtten til laget gjennom hele kampen. Da har man skapt en ramme rundt norske kamper som vil være med å trekke flere folk til norske arenaer i tiden fremover. Tida da man sto med henda i kors og glante olmt på motstanderfansen er over. Det er de supporterklubbene som kan vise til kreativitet med sanger, rop, hjemmelagde flagg, bannere og tifoarrangemang til ære for klubben som kan slå seg på brystet og si de har gitt alt.

For oss i Klanen skal ett hjemmelaget flagg telle mer en masseproduserte småflagg med sponsorlogoer på. Det er ved å vise kreativitet med hjemmelagede ting man viser klubb og spillere at man har lagt ned atskillige arbeidstimer til ære for klubben. Derfor håper jeg flere av Klanens medlemmer melder sin interesse til oss slik at vi kan kontakte dere når det trengs å ta i ett tak når nye tifo skal planlegges, lages og gjennomføres.

Det er i prosessen fra ide til gjennomføring at man vil forstå hva tifo faktisk betyr. Å lage noe med særpreg til ære for klubb og spillere og som du har lagt ned en anseelig mengde arbeidstimer i å få gjennomført, det er det ikke mye som kan måle seg med. Bare spør de som hjalp til med de to store flaggene av Nordli og Rekdal. De to flaggene var begynnelsen på de nye tifoene våre på Ullevål. Hvis dere vil være med å forme fortsettelsen kontakter dere Enga-Tifo.

Tifo er kommet for å bli og takk for det.
[an error occurred while processing this directive]